Adrasan’dan uzaklığı, deniz yoluyla 5 km dir. Karadan yolu yoktur. Bu bölgede kara, çok dik olarak denize doğru inmektedir.
Denizin kıyısında, kıyıdan ayrı duran 10 m yüksekliğindeki sivri taşın en üst kısmındaki sivriliğin, Hacivat’ın kukuletasına benzemesi sebebiyle, Hacivat ismini almıştır. Bu sivri burnun ön tarafında, deniz içinden 6 m derin kısımından sonra başlayan, 40 – 50 m yi bulan çıkıntısıyla, Adrasan Koyunun Sulu Ada tarafında kalan son çıkış kısmı gibidir. Bu özelliği güney ve güney batıdan gelen havalarda anlamak, daha belirgin olmaktadır. Özellikle, güneyden gelen sert havalarda, Hacivat Burnu dönüldüğünde, deniz hemen sakinleşmeye başlar.
Hacivat Burnundaki çıkıntı, su yüzüne çok yakın olduğu için, özellikle dalgalı günlerde, bölgeyi bilmeyen gemiciler için tehlikeli olabilmektedir. Denizcilerin, denizde gördükleri çıkıntılardan uzak geçmeleri, kendi can ve mal güvenlikleri için çok önemlidir. Ayrıca dalgalı günlerde, bu türden çıkıntı ve yükseltilerin olduğu yerlerin yakınlarında, dalgalar daha fazla rahatsız edici olur. Bu sebeple, bu bölgelerden uzak durulması iyi olur.
Hacivat Burnu, meşhur bir tüplü dalış bölgesidir. Dip yapısının büyük kayalıklardan oluşması, balık popülasyonu’nu arttırıcı özelliğe sahiptir. Bunu bilen zıpkınla dalan dalgıçlarda, bu bölgeyi tercih etmektedirler.